Select Page

Zásady zpracování a ochrany osobních údajů

Pokud jste naším zákazníkem nebo odběratelem novinek, svěřujete nám své osobní údaje. My, jako poskytovatel služeb zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se, prosím, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Kdo je Správce (poskytovatel služeb)?

Helena Vodrážková, se sídlem Veselého 475, 37821 Kardašova Řečice, IČ: 70538221, (dále jen „Správce“)

Kontaktní údaje:

Budete-li se na nás chtít obrátit v průběhu zpracování údajů, využijte těchto kontaktních údajů: info@olivac.net, tel. +420 775 378 246

Prohlášení

Prohlašujeme, že jako správce vašich osobních údajů splňujeme zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budeme zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu,
  • plníme dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů,
  • umožníme vám a budeme vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

Rozsah poskytovaných údajů a jejich zpracování:

Situace, za kterých nám poskytujete osobní údaje

1. Poskytování služeb a plnění smlouvy

vaše osobní údaje v rozsahu: fakturační údaje, e-mail, telefon, nezbytně potřebujeme k plnění smlouvy (např. informace o objednávkách a vyzvednutí zboží)

2. Vedení účetnictví

Jste-li  zákazníky nebo našimi obchodními partnery, vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebujeme, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

3. Marketing – zasílání nabídek a newsletterů

Vaše osobní údaje (e-mail) využíváme za účelem přímého marketingu – zasílání obchodních sdělení. Jste-li naším zákazníkem, děláme tak z oprávněného zájmu, neboť důvodně předpokládáme, že vás naše novinky zajímají, a to po dobu 5 let od poslední objednávky.

Pokud nejste naším zákazníkem, zasíláme vám newslettery jen na základě vaší registrace k odběru novinek, po dobu 5 let od udělení souhlasu. V tomto případě evidujeme Váš email a pokud nám poskytnete, tak také jméno a příjmení, a to po dobu 5 let od udělení souhlasu. Tento souhlas můžete kdykoli odvolat na mailu info@olivac.net

Poskytování údajů třetím stranám

Zpracování osobních údajů je prováděno Správcem, osobní údaje však pro Správce mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

  • Poskytovatel softwaru mailchimp.com
  • Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá

Vaše práva

Vezměte, prosíme, na vědomí, že na základě nařízení o zpracování a ochraně osobních údajů máte právo:​

  • vzít souhlas kdykoliv zpět,
  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme,
  • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit,
  • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů,
  • v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů obrátit se na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů​

Budete-li chtít svých práv v budoucnu využít, obraťte se na nás emailem na adresu info@olivac.net. Vaši žádost vyřídíme co nejdříve, nejpozději však ve lhůtě 30 dnů.